Koop aandelen in waterstof

Gepubliceerd op 11 februari 2021 om 17:55

Aandelen van bedrijven in waterstof zijn momenteel erg in trek. Steeds meer beleggers zoeken naar wegen om dergelijke aandelen in hun bezit te voegen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd, welke voor- en nadelen zitten er aan waterstof en welke bedrijven spelen hierin een rol? In dit artikel lees je over de achtergrond van waterstof en ontdek je welke partijen zich met waterstof als energiebron bezighouden. Op deze manier kun je aan de hand van al deze nuttige informatie zelf bepalen welke aandelen en welke partijen je gaat opnemen je portfolio.

Waterstof

Om te beginnen is het handig om te begrijpen wat waterstof exact is en wat het voor ons betekenen kan. Waterstof komt uit water door zuurstof en waterstof van elkaar te scheiden. De waterstof wordt opgeslagen en kan vervolgens als energiebron worden gebruikt voor onder meer het aandrijven van vrachtwagens, boten of auto’. Omdat waterstof gewonnen kan worden door zonne- of windenergie komt er geen vervuiling bij kijken. Tevens is het gebruik van waterstof als energie niet slecht voor het milieu, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Dit zijn de meest gehoorde voordelen van waterstof als energie en de reden dat beleggers er heel veel kansen in hebben gezien.

Toepassing waterstof

Het is natuurlijk mooi dat we waterstof uit water kunnen filteren, maar op welke manier gaan we waterstof terugzien in het echte leven? De waterstof kan onder andere worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt door een Zweedse onderneming ook al gebruikt om boten in beweging te houden. Op die manier is de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd dat er heel veel duurzaamheid wordt verwacht. Waterstof kan ook gebruikt worden om apparaten aan te sturen, treinen, vrachtwagens, heftrucks en andere voertuigen. De mogelijkheden zijn legio en ook van de manier waarop waterstof gefilterd wordt is veel te leren over duurzaam opwekken van energie uit water en zuurstof. Zo biedt waterstof nog volop kansen om te ontdekken.

Voor- en nadelen

Er zijn aan waterstof talloze voordelen te hangen, zoals de manier waarop het gefilterd wordt en de toepassing ervan. Het belangrijkste gevolg is dat schone, duurzame energie zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, iets wat al lang aandacht krijgt. Wat dat betreft kan waterstof absoluut gezien worden als alternatief voor aardgas en steenkool en zal daarmee grote bijdragen kunnen leveren aan een beter milieu. Toch zijn er ook nadelen, zoals dat tankstations nog lang niet ingericht zijn op het tanken van waterstof en je in je auto heel veel ruimte nodig hebt om waterstof te bewaren. In de huidige auto’s kun je dus maar een klein stukje rijden op waterstof, waardoor je dus heel vaak zal moeten bijtanken.

Aandelen in waterstof

Je hebt gelezen dat de voordelen opwegen tegen de nadelen van waterstof en is het een verstandige keuze om aandelen te kopen in bedrijven die aan waterstof doen. Maar welke bedrijven zijn er en welke aandelen kun je het beste kopen? Het Canadese Ballard Power is een bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. De aandelen in Ballard zijn vaak gegroeid en kunnen een mooie aanvulling voor je vormen. Als goede tweede hebben we Powercell, want dit bedrijf is wereldwijd actief met het ontwikkelen van cellen voor waterstof. Zo werkt Powercell samen met de Volkswagen Group en Toyota om auto’s op waterstof te laten rijden. Je kunt ook in een etf beleggen dat zich algemener op schone energie richt. De iShares Global Clean Energy richt zich in de breedte op ondernemingen die bezig zijn met schone energie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb